back to Menu Card

Pizza burek

Pizza burek

02 March, 2014

Bureki, Bureki in burgerji

Pizza burek

Pizza burek vsebuje sestavine, ki jih navadno najdemo na pizzah. Burek je najbolj popularen pri mladini in je pripravljen iz vlečenega testa ter pizza nadeva. Za testo uporabljamo eno od najkvalitetnejših vrst moke na slovenskem tržišču, nadev pa pripravimo iz pelatov, sira, puranje šunke, origana in šampinjonov.

Za prodajo v Burek Box-u ga pripravljamo v zaviti in trikotni obliki. Za Burek Party Box je na voljo v šestih velikostih:

~ »XL« – premer cca. 30 cm (1200g)
~ »L« – premer cca. 16 cm (300g)
~ »M« – premer cca. 12 cm (160g)
~ »MS« – premer cca. 10 cm (120g)
~ »S« – premer cca. 8 cm (80g)
~ »XS« – premer cca. 6 cm (70g)

Recept in priprava

Nadeva za pizza burek naj bo prav tako slabih 100g za zaviti ali dobrih 300g za okrogli burek. Zmešajte sesekljane pelate in rezane šampinjone z naribano šunko in sirom ter dodajte origano. Sedaj se morate odločiti kako boste oblikovali burek. Na voljo sta vam zaviti in okrogli.

Zaviti pizza burek

Testo, ki smo ga pripravili, čimbolj razvlečemo (na površino cca 1 meter premera) ter na polovico roba testa nanesemo slabih 100g nadeva.

Sestavine

  • testo
  • pelati
  • šunka
  • sir
  • šampinjoni
  • origano

Na strani, kjer smo nanesli nadev začnemo enakomerno zvijati testo proti nasprotnemu koncu. Tako dobimo cev iz testa, polnjeno z nadevom, katero samo še zvijemo v spiralo. Zaviti pizza burek pečemo na  200 stopinj Celzija od 13 do 15 minut.

Okrogli pizza burek

Okrogli pizza burek prav tako zahteva malce več dela kot zaviti burek. Zanj imamo pripravljene 4 kose testa ter dobrih 300 g nadeva. Priprava je praktično ista kot pri mesnem in sirovem bureku. Vzamemo prvo testo, ki smo ga predhodno stisnili na velikost cca 20 cm. Čimbolj ga razvlečemo, tako, da dobi obliko kroga, premer pa naj meri vsaj slab meter. Dva nasprotna robova zavihamo do središča, dva robova, ki pa ostaneta pa zavihamo malo čez središče, enega čez drugega in tako dobimo nekakšen štirikotnik. Razvlečemo nov kos testa in nanj postavimo že zloženi kos ter novega zavihamo čez starega, kot smo naredili prej. Tretji kos testa tudi razvlečemo, na sredino le-tega postavimo že zloženo testo, nanj pa nanesemo polovico pripravljenega nadeva. Isto ponovimo s četrtim kosom testa in drugo polovico nadeva. Okrogli burek se peče na  200 stopinj Celzija dobre pol ure.

Nazaj na prvo stran

Na vrh strani