Pizza burek
Sestavine:
- testo,
- pelati,
- šunka,
- sir,
- šampinjoni,
- origano.


Nadeva za pizza burek naj bo prav tako slabih 100g za zaviti ali dobrih 300g za okrogli burek. Zmešajte sesekljane pelate in sesekljane šampinjone z naribano šunko in sirom ter dodajte origano.
Zaviti pizza burek
Testo, ki smo ga pripravili, čimbolj razvlečemo (na površino cca 1 meter premera) ter na polovico roba testa nanesemo slabih 100g nadeva. Na strani, kjer smo nanesli nadev začnemo enakomerno zvijati testo proti nasprotnemu koncu. Tako dobimo cev iz testa, polnjeno z nadevom, katero samo še zvijemo v spiralo. Zaviti pizza burek damo peči v čimbolj vročo pečico (ogreto na najmanj 220 stopinj Celzija) in ga pečemo od 13 do 15 minut.
Okrogli pizza burek
Okrogli pizza burek prav tako zahteva malce več dela kot zaviti burek. Zanj imamo pripravljene 4 kose testa ter dobrih 300 g nadeva. Priprava je praktično ista kot pri mesnem in sirovem bureku. Vzamemo prvo testo, ki smo ga predhodno stisnili na velikost cca 20 cm. Čimbolj ga razvlečemo, tako, da dobi obliko kroga, premer pa naj meri vsaj slab meter. Dva nasprotna robova zavihamo do središča, dva robova, ki pa ostaneta pa zavihamo malo čez središče, enega čez drugega in tako dobimo nekakšen štirikotnik. Razvlečemo nov kos testa in nanj postavimo že zloženi kos ter novega zavihamo čez starega, kot smo naredili prej. Tretji kos testa tudi razvlečemo, na sredino le-tega postavimo že zloženo testo, nanj pa nanesemo polovico pripravljenega nadeva. Isto ponovimo s četrtim kosom testa in drugo polovico nadeva. Okrogli burek se peče na najmanj 220 stopinj Celzija dobre pol ure.
Dober tek!
Foto: Bojan Stepančič